Parerea parintilor despre muzica pe care o ascultati.

Ce parere au parintii si profesorii despre felul vostru de a fi si cum va afecteaza acestia viata.

Parerea parintilor despre muzica pe care o ascultati.

Postby DarkPhoenix » Thu 06 Aug, 2009 10:22 pm

In acest topic vom discuta despre parerea parintilor despre muzica rock si despre cum va afecteaza parerea lor.
Eu am avut in trecut probleme cu parintii mei deoarece, nu neaparat ca suntem din generatii diferite dar si din cauza muzicii pe care o ascult.In timp am incercat sa le expic ca nu au de ce sa se teama, deoarece muzica nu ma va intoarce impotriva lor,impotriva societatii sau impotriva religiei,si au mei au inteles intr-un final..dar problema era cu profesorii..maiales in clasa a7-a, a8-a cand profesorii tot am obligau sa ma tund si asta sa intamplat si la liceu in clasa a9-a dar nu m-am tuns nici pana azi in ciuda faptului ca m-au amenintat si m-ai si scazut nota la purtare la 7..oricum pot sa imi scada puncte cat vor eu imi cunosc drepturile si nu am sa ma tund, asta este felul meu de a fi! hmmm.. in rest cu prietenii nu am avut probleme niciodata,fie ei manelisti fie ei rock-eri.
Image
DarkPhoenix

Re: Parerea parintilor despre muzica pe care o ascultati.

Postby chemical_extasy » Wed 02 Sep, 2009 11:39 pm

eu am,sa spun asa,un noroc extraordinar...asta fiind ca si mama mea pe vremea ei era cu rock-ul,deci nu am probleme cu ea de nici un fel.de multe ori ma intreaba de ce nu ascult ceva mai tare :lol: ...in schimb,am probleme cu bunicii...care nu inteleg ca daca am o bluza neagra nu e nimic rau si inca sunt intreaga la cap.ce sa vorbesc de manichiura sau accesorii.am crezut ca o sa ia toporu' la mine,pt ca o data m-a vazut bunica cu o pentagrama la gat :lol: .
pana acum la scoala nu am avut probleme cu profii,sa vedem si la liceu :mrgreen: .adica nu am primit 'plangeri' ca m-am imbracat in negru,pana acum.exceptand faptul ca dirigintele mi-a zis de vreo 2-3 ori "emo" :| .e clar ca unii habar nu au cum e "stilul" acela.dar in rest,e ok.si sper sa nu am probleme mai incolo :D .
It’s not about conformity
It’s abuse of individuality
It’s insanity, it’s reality,
It’s the promised land of hypocrisy.
:shock: :lol: :|
chemical_extasy

Postby Liviu Gelea » Fri 04 Sep, 2009 1:01 pm

N-am absolut nici o problema si nici n-am avut niciodata. Acest lucru mi se pare chiar destul de surprinzator intrucat desi tatal meu a fost rocker, mama este o fiinta foarte conservatoare si mi se pare ciudat ca nu zice nimic cand aude Death metal in toata casa, dar până la urma muzica e muzica si parintii mei stiu acest lucru.
Liviu Gelea

Postby Anorecsia » Fri 04 Sep, 2009 6:39 pm

Nu pot spune ca am avut probleme prea mari, dar avand in vedere ce parinti am ar fi fost si cam ciudat sa am astfel de probleme. Din fericire mai aveam si momente in care veneau sa ma intrebe ce ascult si ma rugau sa le fac si lor un cd sa asculte in masina. Tatalui meu intr-o vreme chiar ii placea Estatic fear, trupa care dupa parerea mea e cam greu de inghitit pentru un om de 60 de ani. Mama cam stamba din nas pe vremea cand ascultam black metal,death si horror, (se numeau ragaieli si boraturi pt ea), insa ii placea foarte mult instrumentalul. Acum cand m-am mai cumintit e mai fericita.
Singura problema a parintilor, de fapt a mamei, este vestimentatia:prea mult machiaj, prea mult negru,"mai stai si tu la soare ca zici ca etsi moarta de doua zile" ,"imbraca-te in negru dupa ce mor eu" etc. Problema mai mare a fost cu tatuajele si pierce'urile,atunci ca facut crize saptamani intregi, dar pana la urma sunt fata ei si ma iubeste!
In pounding afternoon i rise, for the pleasure of dying twice
Anorecsia

Postby Valnomia » Mon 07 Sep, 2009 4:41 pm

Din fericire nu am avut absolut nici o problema, chiar daca parintii mei nu asculta mai deloc rock decat Pheonix , Iris, si alte trupe ''de pe vremea lor'' . Asa ca nu i-a deranjat niciodata muzica pe care o ascult, felul in care ma imbrac, prietenii, tatuajele, piercingurile sau religia (absenta ei) , toate astea nu din cauza ca nu ii intereseaza soarta mea ci pt ca ma inteleg foarte bine cu ei si au incredere in mine.
Image
Valnomia

Postby norna » Wed 09 Sep, 2009 10:06 pm

Daca ar fi sa insumez parerile parintilor mei despre muzica pe care o ascult :roll: ar fi urmatoarea insiruire de calitati:haotica,depresiva,pointless,satanista....si in principiu o zdranganeala de chitaro-toba-voce de drac :lol: Acest lucru i-a deranjat foarte mult la inceput de accea au avut grija sa-mi ofere o perioada destul de aiurea a tineretii mele(ex-inquisition) dar momentan au inceput sa invete sa o ignore.Nu pot cere mai mult sunt si ei batrani,au trait intr-un alt tip de societate au alt sistem de valori asa ca din partea lor ignoranta e sublima.Profii...hmm la liceu (cel putin, ca acu la faculta cam nimeni nu mai comenteaza chiar in plus) erau socati de parca nu mai vazusera kizi in negru.Imi aduc aminte ca eram 8 in tot liceul si eram priviti piezis si cu o sporita curiozitate....poate se asteptau sa murmuram ancient rhymes sa aducem demonii dar cum nu s-a intamplat si-au vazut de treaba(we were lucky).La faculta(prima-primul an) era un prof Popa la Mass-media cam sarit peste Ceahlau care chiar se lega de persoane care aratau diferit dar cum mi-am schimbat faculta nu am mai avut de-a face cu el.
norna

Postby aleximojjhh » Thu 24 Dec, 2009 8:25 pm

pe scurt va spun foarte proasta . tata zice ca o ascult numai sal enervez .si ca mie numi place ca o acult numai deaia. mie imi place
aleximojjhh

Postby niNNu » Thu 21 Jan, 2010 1:06 am

Poi :-? tata ma considera crizat si imi spune ca ascult niste crizati, mama nu are treaba ma acepta ,nu asculta rock dar no deranjeaza de loc ca ascult rock si nici aspectul meu ori cum as arata mar accepta , tata e problema cum imi creste lung paru ma obliga sa ma tund:( , nu ma intalege deloc nu gasesc metode sa-l fac sa ma lase cu paru mare :(( , si in ultima perioada ne c-am contrazicem.:(
niNNu

Postby Liviu Gelea » Tue 23 Feb, 2010 9:23 pm

Nu sunt in postura sa dau sfaturi, cu atat mai mult cu cat la mine in familie se accepta multe insa cred ca este important sa le arati alor tai ca aspectul fizic si muzica pe care o asculti nu sunt asociate si cu comportamente incompatibile cu societatea :) Da-le de inteles si ca ceilalti te accepta (chiar de nu e adevarat) pentru ca la urma urmei parintii sunt interesati de cum te vede lumea si nu de cum te vad ei.
Liviu Gelea

Postby chaostar » Thu 11 Mar, 2010 8:24 pm

sunt de acord cu liviu aici.
si ai mei ascultau metale...bine mai mult glam si hard ...ascult si black acasa...doar ca stand in camin m-am obisnuit sa ascult la casti cand e lume prin jur pentru ca nu imi place sa deranjez , pentru ca poate nu are unu chef la 7 dimineata de behemoth la maxim si atunci asa mi se pare mai elegant asa ca nu prea stiu ai mei exact cat de " satanist " e metalu care il ascult.Problema, daca pot sa ii zic asa a fost in momentul in care am inceput sa merg la concerte gen marduk, apoi la festivaluri pe afara ...dar cu timpul s-au obisnuit.
acuma nu stiu ce sa zic la capitolul profesori...e nevoie de tare multa diplomatie ca in orice alt domeniu.cred ca e bine totusi sa le arati ca persoana ta nu se reduce doar la un gen de muzica.omul e mai mult de atat , muzica e o componenta ce reflecta de obicei un mod de gandire dar daca stii sa iti argumentezi bine parerea si sa explici de ce e alba si nu neagra o persoana ar trebui sa inteleaga.
multa rabdare.si nu puneti toate vorbele la suflet.ascultati o piesa buna in loc sa va enervati.- eu folosesc terapia asta:)
chaostar

Return to Parintii si profesorii despre muzica rock